Sos. Fundeni, Nr 120, Sector 2, BUCURESTI
Soseaua de Centura Nr.3, JILAVA - ILFOV
Luni - Vineri 08:00 - 17:00
Sambata-Duminica Inchis
CONSTRUCTII
Panouri sandwich vs. materiale clasice de constructie
Confectii metalice > Blog > CONSTRUCTII > Panouri sandwich vs. materiale clasice de constructie

Panouri sandwich vs. materiale clasice de constructie

Posted by: Dallmkiul
Category: CONSTRUCTII

La fel ca in cazul oricarui material de constructie, exista o serie de avantaje si dezavantaje pe care panourile sandwich le au, in comparatie cu alte materiale utilizate in aceleasi scopuri.

De la costurile de achizitie pana la eficienta de etanseizare si izolare, exista diferente notabile intre tipurile de materiale. Iata, asadar, care sunt motivele pentru care panourile sandwich castiga tot mai mult teritoriu in constructiile moderne:

  • Spre deosebire de celelalte materiale, panourile sandwich au o greutate mult mai redusa. Asta inseamna ca atat transportul, cat si montajul sunt mult mai facile decat in cazul materialelor traditionale.
  • Un alt avantaj al panourilor sandwich este eficienta lor in ceea ce priveste izolarea termica, fara a incarca structura constructiei. In acest sens, panourile sunt si foarte economice, scazand considerabil consumul de energie pentru incalzire sau racire. Mai mult decat atat, panourile sunt mai eficiente si din punctul de vedere al izolarii fonice.
  • Timpul redus de montare este un alt avantaj. In cazul acoperisurilor, panourile sandwich nu necesita montarea capriorilor sau a sipcilor, iar hidroizolatia este de prisos. De aceea, timpul de realizare in cazul unei lucrari cu panouri este mult mai redus.
  • In ceea ce priveste longevitatea si impactul asupra mediului, trebuie sa stii ca durata de viata a panourilor sandwich este de aproximativ 50 de ani si ca acestea sunt ecologice si nu afecteaza mediul inconjurator.

Atat constructorii, cat si persoanele care vor sa construiasca aleg tot mai des panourile sandwich in detrimentul materialelor traditionale. Timpul redus de montare si transportul facil sunt convenabile pentru echipele de specialisti care se ocupa de realizarea lucrarii, iar proprietarii beneficiaza din plin de proprietatile ignifuge, termoizolante si izolante fonic ale acestor structuri, contra unor costuri mai reduse.

Lasă un răspuns

Acest site web foloseste cookie-uri si va solicita datele personale pentru a va imbunatati experienta de navigare.