Sos. Fundeni, Nr 120, Sector 2, BUCURESTI
Soseaua de Centura Nr.3, JILAVA - ILFOV
Luni - Vineri 08:00 - 17:00
Sambata-Duminica Inchis
CONSTRUCTII
De ce sa alegem panourile termoizolante?
Confectii metalice > Blog > CONSTRUCTII > De ce sa alegem panourile termoizolante?

De ce sa alegem panourile termoizolante?

Posted by: Dallmkiul
Category: CONSTRUCTII
Descopera oferta speciala de la IULMET SERVICII SRL pentru panouri termoizolante!

Panourile sandwich sunt placi stratificate alcatuite dintr-un miez ce poate fi spuma de polistiren extrudat,  spuma poliuretanica dura sau vata de sticla, cu fete exterioare din placi dure de PVC, tabla laminata, aluminiu sau placaj furniruit.

Caracteristicile comune ale acestor panourile sandwich este buna capacitate de izolare termica si fonica, rezistenta si o buna capacitate de etanseizare. Sunt usor de folosit, au dimensiuni variabile si reduc timpul de constructie. Sunt folosite pentru pereti si acoperisuri.

Cel mai des panourile sandwish sunt folosite pentru acoperisuri fiind preferate pentru montajul mult simplificat, comparativ cu alte solutii si permite realizarea unui acoperis de calitate, cu maxima eficienta si costuri reduse. Mai mult panourile sandwich au o rezistenta sporita la conditiile atmosferice.

Avantaje pentru panourile sandwich

Astfel, un acoperis realizat cu panourile sandwich se reduc costurile cu incalzirea cladirii. In plus, datorita caracteristicilor acestora – greutatea redusa, structura de suport este mai simpla si mai putin costisitoare.

Panourile sandwich se caracterizeaza in primul rand prin greutatea redusa, o rigiditate exceptionala si o rezistenta foarte buna la lovituri mecanice. Sunt rezistente la schimbarile de temperatura si la expunerea in conditii atmosferice variate. Panourile sandwich sunt reciclabile si au o durata de viata foarte mare. Pot fi vopsite, lipite, frezate, dar trebuie respectata tehnica de montare care sa permita evolutia naturala a materialelor in procesul de dilatare, astfel ca sunt necesare rosturi sau sisteme de suprapunere la capete.

Panourile sandwich folosite pentru pereti sunt preferate la constructia spatiilor mari cu caracter industrial sau comercial. Pentru constructia caselor unele tipuri de panourile sandwich pot fi folosite pentru izolarea fatadelor sau a unora din peretii interior.

Pentru constructia caselor cu panourile sandwich sunt folosite cele cu fete din lemn si umplutura termoizolanta. Casele construite cu panouri sandwich sunt case usoare fara structura de rezistenta independenta, cu peretii prefabricati care includ materialul izolator, Acest tip de case au o rezistenta sporita si costuri reduse. Dezavantajul il reprezinta faptul ca suprafata caselor realizate cu aceste panouri au o suprafata limitata la un maximum de 80-100 mp.

Lasă un răspuns

Acest site web foloseste cookie-uri si va solicita datele personale pentru a va imbunatati experienta de navigare.